Mediërend Leren Floor van Loo en Emiel van Doorn

 40,00

Iedereen heeft ruimte om zich (verder) te ontwikkelen. Ongeacht intelligentie, beperking of leeftijd. Mediërend Leren gaat uit van dit principe en geeft opvoeders, leerkrachten, begeleiders en hulpverleners een fris perspectief op opvoeden, begeleiden en onderwijzen. Als extra voegen wij de gekleurde hulpmiddelen toe, die gebruikt kunnen worden tijdens de interventie of les. (prijs is inclusief verzendkosten)

StiBCO pijl

Beschrijving

Als je niet voor mijn kwaliteiten gaat, moet je van mijn gebreken afblijven!

Focus op de mens, niet op de stoornis. In dit boek pleiten de auteurs ervoor dat er oog moet zijn voor het samenspel van de talenten, kwaliteiten en de gebreken die een individu bezit. Vestig de aandacht niet langer alleen op de stoornis of het ‘etiket’, maar beschouw de mens in zijn of haar totaliteit: met zijn beperkingen en al zijn mogelijkheden. Begeleid de leerling of cliënt zo dat hij of zij de ruimte, energie en durf heeft om zich samen met jou te ontwikkelen.

Deze vernieuwde uitgave bevat diverse uitbreidingen. Zo wordt de relatie tussen de cognitieve vaardigheden, executieve functies en metacognitie beschreven. Tevens biedt het een update van de tools en handvatten, zoals een tool om (spel-)materialen te analyseren ten behoeve van het denkvermogen.