Inhoudsopgave

  1. Samen werken aan het zelfvertrouwen van je kind
  2. Hoe stimuleer je zelfvertrouwen?
  3. Bronnen
  4. Praktische informatie

Pagina 1 van 4 All Pages

< Vorige Volgende >

Zelfvertrouwen armen kind

 

 

 

 

 

 

 

 ‘Samen’ werken aan het zelfvertrouwen van je kind

StiBCO heeft een interactieve lezing ontwikkeld m.b.t. het zelfvertrouwen van kinderen/jongeren.

De lezing ‘zelfvertrouwen’ is speciaal ontwikkeld om op ouderavonden van scholen in het (speciaal) basisonderwijs en (speciaal)voortgezet onderwijs te verzorgen.

De lezing is een antwoord op al het toetsen, (CITO’s, proefwerken, observaties, rekentoetsen, schoolexamens etc.). Hierdoor krijgen de professionals in het onderwijs steeds meer te maken met afname van het zelfvertrouwen van de leerlingen. Niet dat het direct hun schuld is, maar de vele observaties en toetsen maakt het hen niet makkelijk om het zelfvertrouwen van het kind/de jongere ins tand te houden.

Wij ouders kunnen samen met onze kinderen aan het wederzijdse vertrouwen werken en onze kinderen hun zelfvertrouwen laten ontwikkelen of zelfs op een hoger plan brengen.

Het is mogelijk de lezing op 1 avond of een uitgebreidere op 2 avonden van 2 uur te verzorgen.

zelfvertouwen postitZelfvertrouwen is een sterk besef van je eigenwaarde en mogelijkheden.

Als je zelfvertrouwen hebt, dan geloof je dat je de dingen op eigen kracht aankunt en dat je tegenslag goed kan verwerken. 
Zelfvertrouwen is een voorwaarde om optimaal te kunnen ontwikkelen. 
Het is daarom van belang dat de ouder probeert om het zelfvertrouwen van zijn/haar kind te vergroten door vertrouwen in hen te stellen. 
Dat kan door een positieve benadering. Maar ook het samen fouten mogen maken, een kind mag zich niet alleen en eenzaam voelen bij het maken van fouten of bij het te horen krijgen dat het fout is gegaan. Die benadering komt onder andere tot uiting in de verwachtingen en de feedback. Een uitdagende opdracht zorgt ook voor een toename van het zelfvertrouwen (taakintrinsieke motivatie). En uit onderzoek is gebleken dat samen leren een positief effect heeft op het zelfvertrouwen.

 
Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com