StiBCO in Afrika

Congo en Tanzania

We verzorgen trainingen aan docenten en begeleiders o.b.v. de concepten MISC en Mediërend Leren Centraal hierbij staan de cognitieve functies.

Tevens verzorgen we trainingen aan ouders en kinderen/jongeren worden individueel ondersteund en hun dagelijkse begeleiders van adviezen voorzien. 

            IMG 1159 200

StiBCO heeft samen met stichting Mark een project gedraaid in Afrika. We verzorgden in Congo en Tanzania de training Mediërend Leren. We hebben daar de onderwijsgevenden en therapeuten getraind in zowel de cognitieve functies als in elementen van MISC en Mediërend Leren. Natuurlijk met als basis de positieve ontwikkelingspsychologie en het gedachtegoed van Pnina Klein, Stanley Greenspan en Reuven Feuerstein.
Ideeën om nog meer projecten in Afrika en/of Azie te draaien en de ouders, docenten en kinderen te ondersteunen zijn natuurlijk van harte welkom. Neem dan svp contact met ons op en we gaan samen kijken hoe we een project kunnen opzetten.

De omgekeerde piramide van de Cognitieve Functies
Matofali ya ujenzi wa kufikiri kwa Kiswahili (Swahili/Swahili)

Congo Henriette cf

Terugkijken:
We hebben in de 10 dagen trainingen, lezingen en workshops gegeven in Congo; Lubumbashi en Tanzania; Dar es Alaam. We kregen de gelegenheid om kinderen te testen en begeleidingsadviezen te geven.
Het was helemaal fantastisch. Wij hebben het dan ook uitstekend naar ons zin gehad in zowel Congo als  Tanzania. We zijn blij dat we Mediërend Leren hebben kunnen wegzetten en ook dat men grote behoefte heeft aan een vervolg, heel hard gewerkt dus en veel meegemaakt en vooral ook hebben we zelf heel veel van hen geleerd!! We hebben vooral gemerkt hoe men met liefde en betrokkenheid invulling geeft met weinig middelen aan inclusief onderwijs, kunnen we echt veel van leren.

Foto Congo februari 2015 3

Congo aankijken

Congo presentatie docenten3

 Tanzania presentatie cognitieve functiesTanzania testen Floor en EmielCongo universiteit Floor

Artikel Afrika krant Bodegraven 18 02 2015

CRKBO Instelling

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com