Geplaatst op

Webinar Fundamental Tactile Learning

Ontwikkelen is eigen aan mensen. Kinderen en jongeren doen het van in hun wieg, elke dag opnieuw, meestal spontaan en onbewust, in verbinding met hun omgeving. Een succesvolle ontwikkeling wordt tegelijk ondersteund door eigen krachten, die zich onder meer tonen in:

  1. Goede zelfregulering
  2. Nauwkeurige opname en verwerking van prikkels uit de omgeving
  3. Gebruik van precieze denktaal
  4. Een positief zelfbeeld
  5. Intrinsieke leermotivatie

Onze Deense collega’s Jens Wilbrandt en Lars Røgilds ontwikkelden vanuit deze vaststelling een heel boeiend en werkzaam concept dat bijdraagt aan deze krachten, namelijk ‘Fundamental Tactile Learning’.

Deze benadering is ontwikkelingsgericht en richt zich in eerste instantie tot kinderen tussen 3 en 8 jaar, maar is ruim inzetbaar voor diverse doelgroepen. Dankzij deze methode wordt het gemakkelijker om cognitieve processen te observeren en begrijpen, om sterke/zwakke punten en mogelijkheden te identificeren en om de persoon te ondersteuning bij de ontwikkeling en het leren.

De stichting StiBCO wil met Cesmoo en Cognitie&Inclusie willen we de ontwikkelaars van FTL de kans geven om hun concept kenbaar te maken. We organiseren een gratis webinar op maandag 18 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. Het doel is een zo breed mogelijk publiek te laten kennismaken met dit nieuwe concept. Jens en Lars presenteren FTL in het Engels.

Deze activiteiten worden georganiseerd door Come-In, een gezamenlijk initiatief
van CeSMOO en Cognitie & Inclusie.
Ben je nieuwsgierig? Profiteer er dan van om de webinar gratis te volgen. Een
eerste blik: https://vimeo.com/544482574
Inschrijven kan door een mail te sturen naar CeSMOO@hotmail.com met vermelding van je naam en jouw professionele activiteit.